Признание за Интегриран Систем за Регистрација на Возила

 

Diskobolos 2007

На меѓународното прогласување на најквалитетни Информационо Комуникациски Технологии DISKOBOLOS 2007, одржанo на 18.12.2007 година во хотелот Interkontinental во Белград, во организација на Единствен информатички сојуз на Србија (JISA), на BLANK dooel од Скопје му се додели Посебно Признание за Интегриран систем за Регистрација на Возила и Комерцијално Финансиска Обработка на податоци, во областа на Услуги.

 

Во соработка со представниците на Владата на Србија, Стопанските комори, Информатиќките друштва, Стопанството и странски експерти, жирито одлучи, во областа на Услуги, да го номинира и му додели признание на Blank од Скопје за Интегриран систем за Регистрација на Возила и Технички Преглед кој е имплементиран во повеке станици за технички предглед и регистрација на возила во Скопје и низ цела Македонија.